Grande Nuit Cabernet Sauvignon
89 kr
Grande Nuit är ett elegant och fruktigt rött vin med inslag av plommon, björnbär, svarta vinbär, örter och fat.
En mycket krämig och smakrik svampsoppa. Superenkel att göra och perfekt att förbereda om man vill servera den som en förrätt till en middagsbjudning. Vinvalet till denna rätt faller på ett klassiskt franskt vin gjort på druvan Cabernet Sauvignon. Hör vinmakaren Laurent Sauvage berätta mer om vinet i denna korta film nedan.
4 portioner (6 -8 som förrätt)
Ca 500 g champinjoner och kastanjechampinjoner eller blandat med Karl-Johansvamp
Smör och olivolja
1 nypa salt
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl torrt vin
5 dl vatten
1,5 msk konc kycklingfond
0,5 msk kinesisk soja
1 msk finhackad färsk timjan
2 dl vispgrädde
nymald svartpeppar
Topping
Färsk timjan
lantchips
1. Rensa och hacka svampen.
2. Hacka lök och vitlök fint.
3. Stek svamp och lök i en blandning av olivolja och smör.
4. Tillsätt en liten nypa salt och låt steka tills svampen vätskat av sig.
5. Ta eventuellt bort en liten del av den stekta svampen till att toppa soppan med vid servering.
6. Tillsätt vitt vin, vatten, kycklingfond, soja och finhackad färsk timjan. Låt koka i cirka 5-10 minuter.
7. Tillsätt grädde och låt koka upp igen. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite salt.
8. Mixa soppan med en stavmixer till lagom konsistens.
9. Tycker du soppan är för tunn kan du reda av den med lite maizena.
10. Servera soppan rykande het och toppa varje skål med lite stekt svamp, färsk timjan och krispiga lantchips.
89 kr
Grande Nuit är ett elegant och fruktigt rött vin med inslag av plommon, björnbär, svarta vinbär, örter och fat.
En supergod kantarellsås att servera till köttbiten, kycklingfilén, torskryggen eller det vegetariska alternativet!