Smördegsrulle med rökt lax och sparris
Den här frasiga smördegsrullen går på ett nafs att laga! Den krämiga färskosten, laxen med sin balanserade sälta och sparrisen med sin fräscha textur gör att det här blir en svårslagen rätt att ha som tilltugg till fördrinken eller som förrätt! Servera gärna till ett glas rosévin.







Ingredienser
Färdig smördeg
Färskost
Timjan
Flingsalt
Kallrökt lax
Sparris – fryst eller färsk
1 ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ut smördegen och bred på ett lager färskost.
3. Strö över färsk timjan och flingsalt.
4. Rulla ihop smördegen från långsidan och dela i lämpliga bitar.
5.
6. Pensla på ägg och grädda dem i ugnen tills de fått en fin gyllene färg, ca 8 minuter.
7. Ta ut dem och låt dem svalna något. Fyll sedan gropen med färskost, lägg på en sparrisknopp och en skiva rökt lax.
Recept: Carola Sundling @tolis.mat på Instagram
Foto: Carola Sundling
Kolla gärna in fler recept från Tolis mat >