Casa Marzoni Gran Marzoni
145 kr
En kraftfull ekologisk appassimento, gjord på handskördade druvor - perfekt till lasagne.
Pasta är en favoriträtt som älskas av många. Pasta gör sig lika bra som vardagsmat som till den lyxiga helgbjudningen – beroende på vilken sås du serverar. Här har vi samlat våra 7 godaste pastarecept!
En riktigt mytomspunnen klassiker som vi aldrig tröttnar på är den enkla men makalöst goda pastarätten Pasta Alfredo. I Pasta Alfredo är det verkligen råvarorna som får glänsa då det är få ingredienser som tillsammans skapar denna smakrika och tidlösa favoritpasta! Vi rekommenderar ett fruktigt rött vin med frisk syra som kan ta sig an den krämiga och salta pastan. Se receptet på Pasta Alfredo och vårt vintips här
psst..Lär dig hela historien om Pasta Alfredo här!
Här har vi en vardagshjälte som får smaklökarna att dansa med ingredienser som salsiccia och färsk fänkål. Det här pastareceptet slänger du snabbt och enkelt ihop utan att göra avkall på smaken. Här rekommenderar vi ett fruktigt medelfylligt vin som balanserar rättens kryddiga smak och matchar dess struktur. Läs receptet på pasta med salsicciafärs och fänkål med vårt vintips här
En lyxig vegetarisk pasta som smälter i munnen. Här möts mustig och smakrik tomatsås med silkeslen burrata i en minst sagt ljuvlig kombination. Till den här goda vegopastan passar det bra med ett mustigt och fylligt rödvin. Läs receptet på denna lyxiga pasta med burrata här.
Restaurangfavoriten vodkapasta går lika bra att laga hemma. En smakrik pasta med syrligt sting som du bara vill ha mer av. Otroligt god – servera till ett friskt rödvin med generös frukt som kan möta rättens syrliga sting! Läs receptet på vodkapasta och se vårt vintips här.
Här har vi en supergod och krämig pasta som blir extra vacker med sina gröna inslag av spenat. Lika god till vardag som till fest. Servera till ett fylligt och fruktigt rödvin, gärna med fattoner som kan spegla baconets rökiga smak. Läs hela receptet och se vårt vintips här.
Se hit alla svampälskare för här har vi en underbar svamppasta med lövbiff och pinjenötter som vi toppar med färgstarka och kapriga rödbetschips. Höstens godaste smaker i en pasta alltså. Till den här krämiga pastan bjuder vi på ett fylligt rödvin med aromatiska toner som passar rättens struktur och umamirika svamptoner. Läs receptet med vintips här.
Inget skriker lyx som tryffel! Men det betyder inte att det behöver vara svårt eller tidskrävande att tillaga. Bjud på exklusiv men enkel tryffelpasta. I glaset väljer vi ett aromatiskt vin som lirar bra med tryffelns umami. Receptet med anpassat vintips hittar du här.
Ett enkelt knep för att imponera på dina middagsgäster och sätta guldkant på din pastamiddag är att tillverka pastan själv. Vi vågar lova att det kommer sätta pricken över i:et på din nästa middagsbjudning. Här hittar du vårt bästa pastadegsrecept Grundrecept på pastadeg.
P.S Det är lättare än du tror!
145 kr
En kraftfull ekologisk appassimento, gjord på handskördade druvor - perfekt till lasagne.
205 kr
Fylligt, kryddigt och fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, lakrits, svartpeppar, plommon, hallon och timjan.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!