P.LEX Prosecco Brut
125 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....
Till P.Lex Prosecco Brut har vi valt en toast skagen med chili. Vinets fruktighet balanserar hettan från chili, medan vinets bubblor och syra lättar upp rättens mastiga komponenter. Läs receptet här.
Till P.Lex Langhe Nebbiolo rekommenderar vi vår oxfilé med kaprissås. Vinets knivskarpa syra gifter sig med den syrliga kaprissåsen och vinets tanniner matchar köttets textur. Läs receptet här.
Barbera + pizza = sant. Därför är ett hett tips att testa P.Lex Piemonte DOC Barbera ihop med pizza med champinjoner och körsbärstomater. Syran i och tomatsåsens söta ton går riktigt bra ihop med vinets bärighet och fina syra. Läs receptet här.
Smakrik mat ihop med smakrikt vin är en toppenkombination. Därför serverar vi P.Lex Reserva, ett fylligt vin, till en fyllig rätt, Vivas enkla och kryddiga lasagne, för att matcha strukturerna i vin och mat. Läs receptet här.
Vad sägs som ett glas rött till en stekt entrecôte med brynt smörbearnaise och ”grillpotatisar”? Tanninerna i den sträva P.Lex Barolo känns mjukare tillsammans med en köttbit och vinets alkoholhalt och höga syra lättar upp de mastiga tillbehören i rätten. Läs receptet här.
Till P.Lex Pure har vi valt en favoritdessert med en twist, apelsinpannacotta med ingefärsgelé och brynt vit choklad! Vinets mjuka bubblor passar fint ihop med den lena desserten. Syran i vinet balanserar de syrliga inslagen från apelsinen. Läs receptet här.
125 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....
145 kr
Äntligen är den här - P.Lex Langhe Nebbiolo! En riktigt grym årgång för området och ett...
119 kr
Petters maffiga röda vin! Ett generöst vin och smakrikt vin med inslag av körsbär, björnbär, peppar,...
Varför inte sätta lite chilisting på en klassisk toast skagen. Toast skagen med en twist!
Hemgjord pizza - gott och kul att laga. Här toppar vi med champinjoner och körsbärstomater. Mums!
Lasagne i ugn är oerhört tacksamt att laga och uppskattas av de flesta. Till lasagnen rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin med balanserade tanniner.
Hemlagad bearnaise smaksatt med brynt smör som möter karamelliserad potatis och perfekt tillagat kött.
En underbar dessert där sött möter syrligt i en perfekt kombo!