Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Saftig fläskytterfilé i ugn, marinerad med vitlök och timjan möter gyllene rostade rotfrukter i denna smakrika ugnsrätt. Och i glaset? Gärna en pinot noir.
Fläskytterfilé:
600-700 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Rostade rotfrukter:
4 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
1 rödlök
1 liten rotselleri
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
Salt och peppar
Sås:
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk soja
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Lägg dem på en bakplåt, ringla över olivolja, och krydda med rosmarin eller timjan, salt och peppar.
3. Putsa fläskytterfilén från senor och överflödigt fett. Blanda olivolja, soja, honung, vitlök, timjan, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Gnid in filén med marinaden och bryn den hastigt runtom i en stekpanna på medelhög värme så att den får en fin yta.
4. Lägg fläskytterfilén på bakplåten tillsammans med rotfrukterna. Låt köttet tillagas tills innertemperaturen når 68–70°C, vilket tar cirka 20-25 minuter beroende på filéns tjocklek.
5. Ta ut köttet och låt det vila under folie i 5-10 minuter innan du skär upp det i skivor.
6. Medan köttet vilar kan du göra såsen. Koka upp grädde, crème fraiche, dijonsenap och soja i en kastrull. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
145 kr
Frisk, kryddig och bärig pinot noir. Servera till grillad kyckling eller getostsallad.
Har du inte smakat ädelostgratinerad fläskfilé än är det hög tid att testa. Vi vågar lova att du inte kommer bli besviken.
Fläskfilé – en storfavorit på grillen! Med grillad färskpotatis, sparris och en god sås till så har du verkligen en perfekt grillmåltid.
En underbart god tomatsås tillsammans med saftig fläskfilé i ugn!
En rustik och smakrik rätt tillsammans med ett glas generöst rödvin - en perfekt kombination!
När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist? Varför inte prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor.
Fläskfilé med läckert kryddig brysselkål, äppelcidergräddsås och potatispuré. Gott i sällskap med ett fylligt vitt eller lättare rött vin.