Ruppertsberger Imperial Pinot Noir
87 kr
Druvtypisk tysk pinor noir med smak av skogsbär, körsbär och örter.
Husmanskost, vardagsmat, Svenssonmaten? Kär mat har många namn. Men hur funkar det om man vill ha ett glas vin till? Och vilka viner ska man välja till Svenssonmaten? Vi guidar dig i vinvalet till några av våra svenska klassiker.
Men först ett litet varningens finger, vin är inte gott till all mat. Till viss mat passar en lättöl, ett glas mjölk eller vatten betydligt bättre. Vi har dock valt ut några husmanskostsrätter där ett glas vin förhöjer middagsupplevelsen.
Korvstroganoff – Till denna vardagsklassiker av funkar ett mjukt och lite lättare rödvin bäst. Vi rekommenderar något av följande viner, Ruppertsberger Imperial Pinot Noir eller Labouré-Roi Bourgogne Pinot Noir. Båda gjorda på den eleganta Pinot Noir druvan, det första från Tyskland och det andra från Bourgogne i Frankrike.
Fiskpinnar med ärtor och potatismos – Här vill man servera ett friskt och fruktigt vin med en viss syra och en liten fyllig fruktighet. För att förhöja rätten ett snäpp, stek gärna ärtorna i olivolja tillsammans med lite schalottenlök samt strössla lite hackad persilja över dem vid servering. Glöm inte citronklyftan till fiskpinnarna heller.
Köttbullar med gräddsås, pressgurka och lingon – Vem älskar inte köttbullar i denna tappning. Serveras med fördel med ett franskt rött från Côtes-du-Rhône såsom Côtes-du-Rhône Reserve box.
Gräddig viltskavsgryta – Viltsmaker matchar vi gärna med en norditaliensk Nebbiolo. Vinet har en elegant tanninstruktur och smak av körsbär och örter. Perfekt till vilt i en krämig gräddsås.
87 kr
Druvtypisk tysk pinor noir med smak av skogsbär, körsbär och örter.
139 kr
Frisk, kryddig och bärig pinot noir. Servera till grillad kyckling eller getostsallad.
Nu börjar vi längta lite efter att laga lite mer rustika hösträtter, gärna med äpple i....