Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pizza till förrätt, varmrätt & dessert!

Trerätters pizza?

Ja det är en mycket GOD idé. Pizza är mångas absoluta favoriträtt och eftersom den går att variera otroligt mycket i smak och utförande går det alldeles utmärkt att servera den till både förrätt, varmrätt och efterrätt.

Förrättspizza

En underbart lyxig löjromspizza som riktigt smälter i munnen. Perfekt inledning på middagen tillsammans med ett glas elegant mousserande vin. Vi väljer ett vin med frisk syra, aromatiska toner och härlig mouss som matchar löjrommens umami och lena struktur samt gräddfilens friskhet.

löjroms pizza

Varmrättspizza

Till varmrätt drar vi på med en riktigt smakrik svamppizza. Här samlas umamirik svamp med salt pecorinoost och välsmakande vitlök. I glaset väljer vi en riktig pizzakompis nämligen barbera. Barberadruvans fruktiga smak, aromatiska toner och medelfylliga kropp passar perfekt till pizzans sälta och umami!

Recept Pizza svamp, vitlök och pecorino, Paolo Roberto

Efterrättspizza

Till desserten kan du med fördel servera de här smarriga nutellabullarna gjorda på pizzadeg. Enkla att slänga ihop och mycket uppskattade! Vi både inleder och avslutar middagen med bubbel – här väljer vi ett mousserande vin med generös frukt som kan möta upp bullarnas sötma!

nutellabullar (1)

 

Här kan du läsa mer om vin till pizza! 

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Klassiska pizzabullar med ost- och skinkfyllning
Ida Fürst bild
30 min

Klassiska pizzabullar med ost- och skinkfyllning

Ett riktigt enkelt recept på klassiska pizzabullar med en fyllning på ost och skinka. Detta är utan tvekan det ultimata receptet för picknick eller lunch på stranden. Frys in dem när de är färdiga och låt dom tina i solen. Supersmidigt, löjligt enkelt och otroligt gott!

Potatispizza
Petter Alexis vinprovning
30 min

Pappas potatispizza

Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt-på-Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER