Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Vitt vin till skaldjur

Vitt vin och skaldjur är en tidlös klassiker som vi aldrig tröttnar på. Men vilket är egentligen det bästa vita vinet till skaldjur? Nedan beskriver vi hur du ska tänka när du väljer vin till dina skaldjur.

 

Umami, sötma och sälta är tre grundsmaker vi måste förhålla oss till när vi väljer vin till skaldjur. Ett vin med generös frukt både speglar den naturliga sötman vi hittar i skaldjurens kött samt klarar av att stå upp för sältan som har en förmåga att dämpa alla andra smaker. Umamin trivs ihop med viner som har en nästan oljig struktur. Dessa kvalitéer hittar vi ofta hos rieslingviner, gärna från Alsace! Testa till exempel:

 

 

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar