Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk Chardonnay utvald av den prisbelönade producenten Jean Biecher. Dessutom med en snygg design som gärna får stå framme.
Albariño: En druva som erbjuder friska, fruktiga och aromatisk viner med smak av päron, aprikos, persika, grapefrukt och blommor. Läs mer om albariño här.
Arbane: En ovanlig grön druva som används för att göra champagne! Arbane ger viner med fruktiga och blommiga smaker. Läs mer om arbane här.
Barbera: En italiensk röd druva som producerar viner med låg tanninhalt och hög syra. Barbera ger viner med smaker av körsbär, hallon, plommon och ibland en antydan till lakrits eller kryddor. Läs mer om barbera här.
Cabernet Franc: En röd druva som är nära besläktad med Cabernet Sauvignon och som ofta används i olika druvblandningar. Cabernet Franc ger viner med smak av röda bär, grönpeppar, örter och violer. Läs mer om cabernet franc här.
Cabernet Sauvignon: Känd som kungen av druvor. Cabernet Sauvignon ger viner med komplexa smaker av svarta vinbär, plommon, cederträ och grön paprika. Läs mer om cabernet sauvignon här.
Chardonnay: En populär grön druva som används för att göra både mousserande och stilla viner. Chardonnay ger allt från mineralrika viner med smak av gröna äpplen och citrus till fylliga och smöriga varianter med inslag av gul tropisk frukt. Läs mer om chardonnay här.
Chenin Blanc: En grön druva som ger viner med smaker av gröna äpplen, honung, mineraler och ibland en antydan till aprikos. Även känd som Steen. Läs mer om chenin blanc här.
Dolcetto: En mörk, röd druva som betyder som är känd för att producera mjuka och fruktiga viner med låg syra. Dolcetto ger viner med smaker av mörka bär, plommon, lakrits och kryddiga toner. Läs mer om dolcetto här.
Gamay: En röd druva som är känd för att producera fruktiga och lätta viner med låg tanninhalt. Känd för sina Beaujolais Nouveau-viner. Läs mer om gamay här.
Gewürztraminer: En grön aromatiska druva som bjuder på smaker av blommor, litchi, aprikos och honung. Läs mer om Gewürztraminer här:
Grenache/Garnacha: En röd druva som är känd för att producera mjuka och fruktiga viner. Grenache ger viner med smaker av röda bär, körsbär, kryddor och lakrits. Läs mer om grenache här.
Grüner Veltliner: En grön druva som är känd för att producera friska och krispiga viner med hög syra. Grüner Veltliner ger viner med smak av gröna äpplen, citrusfrukter och vitpeppar. Läs mer om grüner veltliner här.
Malbec: En mörk, röd druva som är känd för att producera fylliga och fruktiga viner. Malbec ger viner med smaker av mörka körsbär, plommon, choklad och tobak. Läs mer om malbec här.
Merlot: En av kändisarna från den klassiska bordeaux-blenden. Här hittar vi smak av plommon, blåbär, kryddor och gräs. Läs mer om merlot här.
Mourvèdre/Monastrell: En mörk, röd druva som är känd för att producera kraftfulla och tanninrika viner. Mourvèdre smak av plommon, lakrits och kryddor. Läs mer om mourvèdre här.
Muscat: En grön druva som används producera torra, mousserande och dessertviner. Muscat bjuder på smaker som blommor, apelsinblommor, aprikos och honung. Läs mer om muscat här.
Nebbiolo: En italiensk röd druva som är känd för att producera kraftfulla och tanninrika viner med smaker av körsbär, rosor, lakrits och ibland jordiga toner. Läs mer om nebbiolo här.
Pinot Blanc: En fransk grön druva som är nära besläktad med Pinot Gris och Pinot Noir. Pinot Blanc ger viner med smak av äpple, päron, mandel och citrus. Läs mer om pinot blanc här.
Pinot Gris: En grön druva som är känd för sina fruktiga och aromatiska viner. Utmärkt buffévin. Läs mer om pinot gris här.
Pinot Noir: Representerar några av världens finaste vindistrikt! En tunnskalig röd druva som ger viner med smaker av röda bär, örter och ibland jordiga toner. Läs mer om pinot noir här.
Pinotage: En sydafrikansk röd druva som är en korsning mellan Pinot Noir och Cinsaut. Pinotage ger viner med smaker av mörka bär, plommon, choklad och ibland rökiga toner. Läs mer om pinotage här.
Riesling: En tysk grön druva som producerar viner som sträcker sig från torra till söta. Rieslingdruvan är känd för sin aromatiska karaktär som ger viner med smak av äpple, citrus och ibland honung eller petrol. Läs mer om riesling här.
Sangiovese: Röda sangiovese är italiens signaturdruva ger viner med smak av körsbär, röda plommon, örter och ibland en antydan till tobak eller läder. Läs mer om sangiovese här.
Sauvignon Blanc: En frisk och aromatisk grön druva med smaker av citrus, gräs, krusbär och passionsfrukt. Läs mer om sauvignon blanc här.
Syrah/Shiraz: En mörkröd druva som producerar kraftfulla och kryddiga viner. Syrah ger viner med smaker av svarta vinbär, peppar, chark och en antydan till lakrits. Läs mer om syrah/shiraz här.
Tempranillo: En röd druva som är känd för att producera mjuka och fylliga viner med smaker av röda bär, körsbär och vanilj. Läs mer om tempranillo här.
Zinfandel/primitivo: En röd druva som producerar kraftfulla och fruktiga viner. Zinfandel bjuder viner med smak av björnbär, hallon, blåbär, peppar och choklad. Läs mer om zinfandel här:
249 kr
Bäst prisad fransk Chardonnay utvald av den prisbelönade producenten Jean Biecher. Dessutom med en snygg design som gärna får stå framme.
129 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
Lär dig mer om Piemontes stolhet - druvan nebbiolo!
Lär dig mer om druvan chardonnay!
Lär dig mer om den eleganta druvan pinot noir!
Lär dig mer om pinot blanc!